Iedereen heeft talent!

Vanuit deze overtuiging coach en adviseer ik mensen en organisaties om hun talenten aan het licht te brengen en te benutten. Als je weet wat je talenten zijn en deze weet te benutten, sta je als individu in je kracht en bereik je meer. Als organisatie benut je de potentie van de medewerkers optimaal en word je bedrijf duurzamer succesvol.

In mijn coach- en ontwikkeltrajecten vormen de Me.-Scan en de We.-Scan de basis. Ik heb in de afgelopen 20 jaar met diverse assessments en tests gewerkt die mooie inzichten gaven. Toen ik 3 jaar geleden per toeval met de Me.-Scan in aanraking kwam, was ik direct enorm onder de indruk van de extra dimensie die deze scan oplevert. Naast inzicht in waar je goed in bent, krijg je ook zicht op waar je natuurlijke talenten liggen. Dat waar je goed in bent (geworden) is niet altijd wat ook van nature bij je past.

Zo bleek ook bij een van de medewerkers van een team waar ik de Me.- en de We.-Scan had ingezet. Zij had haar competenties als commercieel assistent naar ieders tevredenheid ontwikkeld en was goed in haar werk. Ook haar omgeving bevestigde dit. Inmiddels heeft ze een nieuwe job als Business Analist. De Me.-Scan gaf haar de bevestiging van haar onderbuikgevoel èn het zelfvertrouwen bij het solliciteren dat haar natuurlijke talent op een ander vlak lag.

En een van mijn coachklanten werkte jarenlang met veel plezier bij haar werkgever, maar had het gevoel dat ze niet meer op haar plek zat. De functie was langzaam veranderd. De ruimte en oplossingsgerichtheid die ze voorheen had ervaren, was ingeperkt door vergaande standaardisatie. Haar leidinggevende was nog altijd erg tevreden over haar. Ze had enorm veel kennis en ervaring en had een groot verantwoordelijkheidsgevoel en was daarmee de rechterhand van de leidinggevende. Ook haar omgeving (zowel collega’s als familie en vrienden) gaven aan dat ze wel gek zou zijn als ze haar baan zou opzeggen. Ze was inmiddels door een kennis benaderd die een administratieve functie voor haar had. Ze overwoog serieus op het aanbod in te gaan. Toch nam ze de tijd om de Me.-Scan in te vullen. En de resultaten maakten haarfijn duidelijk dat een administratieve baan niet aansloot bij haar talenten. Oh ja, ze zou het zeker kunnen gezien haar kennis en ervaring, maar ze zou er geen energie van krijgen. Dit inzicht bevestigde het gevoel dat ze ergens diep van binnen al had. Maar wat dan wel? De Me.-Scan gaf haar het inzicht dat creativiteit en behoefte aan ruimte en vrijheid belangrijk voor haar waren en haar natuurlijke talenten weerspiegelden. Prompt kwam er een aanbod voorbij van een organisatie waar ze als office manager de vrije hand kreeg om de organisatie mee te helpen professionaliseren, als rechterhand van de ondernemer!

De Me.-Scan sluit naadloos aan op mijn motto ‘Benut je talent’. Het geeft op een snelle en eenvoudige manier inzicht in je natuurlijke talenten en helpt je om de juiste keuzes te maken in je loopbaan zodat je je talent ook daadwerkelijk kunt gaan benutten.

Sonja Elbers
www.benutjetalent.nu

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.