Happy Retreat en de Me.-scan

Het zal ergens medio 2016 zijn geweest toen ik voor het eerst in aanraking kwam met de voorloper van de Me.-scan. Een collega had deze test gemaakt en besproken en ik zag de enorme impact die deze scan op haar had. Hoe was het mogelijk dat zij met zo weinig inspanning (geen lange vragenlijsten) zoveel over zichzelf te weten kwam!

Niet lang daarna kwam ik zelf in aanraking met de Me.-scan. Nu werd deze bij mij afgenomen door iemand die zich nog in het opleidingstraject bevond. Ik kreeg mooie inzichten, maar ik had ook nog zoveel vragen over de scan die hij niet kon beantwoorden. Op dat moment begon er bij mij iets te kriebelen: dit zou ik ook willen leren en ik wist zeker dat ik deze test veel beter zou willen en kunnen doorgronden dan hij dat op dat moment kon.

In 2017 kwam ik in contact met Nicole Driessens (onder andere werkzaam bij TheTrueTalentTeam) en weer kwam de Me.-scan ter sprake. Ik bedacht me hoe gaaf het zou kunnen zijn als ik deze scan zou kunnen inzetten voor onze eigen medewerkers? Ik maakte een afspraak bij TheTrueTalentTeam en mocht de Me.-scan nog een keer ervaren. Het gesprek met Rowanda Blijenberg maakte veel indruk. Hoe bestaat het toch dat ze dit allemaal over mij kunnen vertellen! Nog steeds was de tijd niet rijp en zette ik niet de stap om de opleiding te gaan volgen.

In 2018 nam ik ontslag en richtte mijn eigen bedrijf op: Happy Retreat. Ik besloot een- en tweedaagse inzichtdagen te organiseren voor maximaal 5 vrouwen. De nadruk lag hierbij voornamelijk op het organiseren van fijne dagen en ontspanning. De pilot verliep prima, de deelnemers gingen met een goed gevoel naar huis, maar ik miste de diepgang en een tool om de deelnemers met diepe inzichten naar huis te laten gaan.

Ik kwam weer in contact met Nicole en uiteindelijk trok zij mij over de streep om de opleiding bij TheTrueTalentTeam te gaan volgen; wat ben ik daar achteraf blij om!

Tegenwoordig richt ik me niet meer op groepen, maar op maximaal 2 personen, om zo te kunnen zorgen voor die extra diepgang. De Me.-scan is nu de stabiele basis geworden van Happy Retreat en geeft mij vele handvatten om mooie gesprekken met de deelnemers te voeren.

Nog steeds sta ik versteld van de prachtige inzichten die de archetypes en de competenties geven met betrekking tot de natuurlijke en kwetsbare talenten van de deelnemers. Het balansgebied geeft duidelijk inzicht in wie de deelnemer is en of zij haar passie durft te leven. De scan heeft zoveel diepe lagen en dat is zo mooi!

Hoe gaaf ook om te zien dat ik daarnaast zelf een aantal inzicht-tools heb mogen ontwikkelen die naadloos aansluiten op de Me.-scan. Naast het verkrijgen van inzicht in zichzelf, krijgen deelnemers ook alle tijd om deze inzichten te laten bezinken. De impact van deze dagen is over het algemeen dan ook groot.

Het is zo fijn om te voelen dat alles nu klopt! Met dank aan de TheTrueTalentTeam.

Mirjam van Wijngaarden

www.happy-retreat.nl

mirjam-happy-retreat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.