De strategische inzet van de Me.-scan binnen Livingprojects

Livingprojects faciliteert technische concepten om de ultieme en onvergetelijke merkbeleving te bezorgen aan de klanten van haar partners. Hoe zij dit doen? Met technieken in licht, geluid, beeld, geur en aansturing. Kortom: Livingprojects zorgt voor de WOW-factor, telkens weer.

Een andere WOW-factor binnen Livingprojects is de inzet van de Me.-scan als onder andere hét startpunt voor een ontwikkeltraject. In het kader hiervan zijn wij in gesprek gegaan met Willem Smetsers, Commercieel Directeur bij Livingprojects, Ondernemer en Stratos Ondernemerscoach. Naar eigen zeggen past Willem de Me.-scan toe in álles wat hij op professioneel gebied onderneemt. Lees je verder om te weten hoe?

Hoe zet jij de Me.-scan in binnen Livingprojects?

Ik zet de Me.-scan in als een vertrekpunt bij een ontwikkeltraject. Het is een ‘praatplaat’ waar je tijdens dat traject continu op terug kunt pakken. Je kunt er gaandeweg alles op blijven toetsen.

We starten altijd met een Me.-scan waarop een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) volgt. Ons bedrijf werkt op basis van zelfsturende teams. We hebben een Me.-scan en daarop volgt een POP. Op basis van de plannen van de teamleden volgt een teamplan welke aansluit op het bedrijfsplan. Allemaal heel logisch dus net een waterval.

Voor het verandertraject bij Livingprojects hebben we drie jaar uitgetrokken om van de ene bedrijfsstructuur naar de andere te gaan. Van de gebruikelijke hiërarchische cultuur, over naar een cultuur waar mensen in zelfsturende teams werken met veel ruimte, vrijheid en verantwoordelijkheid. Dit houdt in dat je mensen dus moet ondersteunen bij de zelfontwikkeling, stellen van doelen en het maken van keuzes.

Wat zijn de benefits hiervan?

De persoon die de Me.-scan maakt, krijgt meer zelfinzicht en concrete doelen om te blijven ontwikkelen. En de ondernemer krijgt een bedrijf dat wendbaar is en blijft ontwikkelen. Zelf heeft de ondernemer dus meer tijd om echt te ondernemen. 

Ervaren de medewerkers daadwerkelijk een beter inzicht in hun talenten en bijbehorende competenties?

Zeker weten. En die worden ook benut. Op het moment dat jij het vermoeden hebt dat jij ergens goed in bent en dit wordt bevestigd door de scan dan ga je ‘nog harder’. Het kost geen energie, het klopt gewoon. Je ziet dat die talenten dan nog meer ontpoppen zeker als je deze bewust gaat trainen. 

Heb je een verhaal wat jou is bijgebleven door de impact die jij met de Me.-scan hebt kunnen maken?

Dat is niet een verhaal maar dat zijn er veel. Als je door de Me.-scan eenmaal iets ontdekt, kun je niet meer wegkijken. Je moet er iets mee. Bijna iedere keer krijgen de mensen een soort openbaring. Soms blijkt het dat mensen op de juiste plek zitten maar soms komen ze erachter dat ze juist iets doen wat ze eigenlijk niet willen. 

Ik heb me in het verleden in ongeveer 150 scans mogen verdiepen en ik denk dat wel 20 procent iets anders is gaan doen op basis van de Me.-scan. Ik snap het echt. Ik denk dat veel mensen op basis van veel te vroege schoolkeuzes, een richting hebben gekozen en daar vaak zijn blijven hangen. 

Wat heeft het gebruik van de Me.-scan jou gebracht in jouw werk?

Het helpt mij heel erg vanuit mijn positie als coach om het gesprek aan te gaan. Het helpt om dingen concreet en gegrond te maken en bij het formuleren van realistische doelen. Er is niets mooiers dan iemand te helpen bij het vinden van de beste versie van zichzelf.  

Wat heeft het gebruik van de Me.-scan jou persoonlijk gebracht?

Mijn missie is ‘samen succesvol zijn’. Anderen helpen was al heel lang mijn doel, maar het ontdekken van de Me.-scan heeft dit nog concreter gemaakt.

Hoe gemakkelijk ervaar jij het gebruik van de Me.-scan?

Ik kijk vooral naar het gemak voor de gebruiker. Het maken van de test kost weinig tijd en ik krijg over het algemeen altijd terug dat de uitkomst klopt. De Me.-scan zegt niks over intelligentie maar iets over je talenten en je balansgebied. Dat is het belangrijkste, de rest komt later.

Zelf de voordelen van de Me.-scan ervaren?

Wil jij weten hoe de Me.-scan kan bijdragen aan het behalen van jouw (strategische) doelen en het welzijn van jouw team? Neem dan contact met ons op via office@thetruetalentteam.nl of 085 047 0378 om de mogelijkheden te bespreken.

Tot slot willen wij Willem bedanken voor het delen van zijn ervaringen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.